>

JORDENS LYCKLIGASTE TJEJ!!

Jodå, jag ska ge ett antal anledningar till att lilla Becca är världens lyckligaste, just nu:

Det är snart sommarlov

Hemkommen från estetmys med grillning och underbara människor

Jag fick superbra omdömen i Foto A och Rörlig bild A! Kunde inte önskat mig bättre! Mållös!

Mattenationella är avklarade = ingen mer gymnasiematte någonsin!!

Första doppet i havet är inte långt borta

Min kamera

Mina vänner

Vädret

Familjen

Jag har upptäckt Chocolate Fudge Brownie (Ben & Jerry)

Boxningen, orienteringen och kören

Många nya härliga bra böcker...

...och sommarjobb på biblioteket

Gitarren

Ny familjemedlem i sommar

Mina bra betyg

Valet att byta till estet som hjälpt lyckan på traven; fler av sakerna på den här listan hade inte stått här om det inte vore för det valet som visat sig vara det bästa jag någonsin gjort



Sa ju att jag hade mycket att vara glad för!! :DDD Hade jag bara haft min Mamma hos mig också, hade jag varit Jordens lyckligaste. Eller, rättare sagt, det hade HON varit. Hon hade varit så lycklig över att se mig nu. Att jag är smart, skötsam, konstnärlig och engagerad, och framför allt full av livsglädje. Sommar, kärlek och frihet riktigt sprudlar i mig! Äntligen känns tonåren verkligen som livets försommar...

Mamma<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3(oändlighet)...

//Ylvas dotter
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

Mys och foton <3

Sitter och försöker lära mig Photoshop-programmet jag har installerat... måste säga att skolans är lite bättre, men det kanske bara är det att jag är van vid det. Förr eller senare lär jag väl mig...?

Har ju köpt min älskade lilla NIKON idag :DD Kärleken flödar ska jag tala om!! Batteriet sitter på en ordentlig laddning just nu :)

Lägger upp ett foto trots att jag inte hunnit rådfråga Landi ännu.

COPYRIGHT - BILDERNA FÅR INTE KOPIERAS UTAN MIN TILLÅTELSE ©ScreamingRebance




DNA ©ScreamingRebance


Har lagt på korn, en sepiaton och sedan tonat lite, + lagt på lite skärpa över texten.

I helgen blir det mycket fotografering, och sedan ska jag försöka lära mig det där Photoshop-programmet!

Var på musiktreornas avslutningskonsert, samt på niornas vårkonsert. Både evmodigt och väldigt kul! Det är först nu jag inser hur mycket jag kommer att sakna vissa personer, Landi t ex :((

Tror jag ska gå upp och mysa i soffan framför TVn en kort stund, och kanske koka lite te :)

ÄR DET BARA JAG SOM HAR INSETT ATT FREEBRA ÄR EN BANDLÖS JÄVLA BH SOM JAG ALDRIG I HELVETE KOMMER KÖPA FÖR ATT DEN 1) INTE SER STABIL UT 2) SPOTIFY SPELAR REKLAMEN TVÅ JÄVLA GÅNGER PÅ RAKEN?!

Lite frustration där ja ;) <33

Mamma<3<3<3<33<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<33<3<3<3<3<3<3<3<3(oändlighet)...

//Ylvas dotter
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

Ny design på G!

Tjo flöjt!

Har hittat en snygg och enkel design som jag ska försöka byta till inom ett par dagar! Känner att jag har haft denna ett tag och vill variera mig lite.

Måste ändå säga att livet verkligen leker just nu! Är full av energi (hm, utom vid läxläsningen...), mina vänner är världens underbaraste, och så har jag fyllt sjutton år! :D Snart ska jag köpa mig en fin liten Nikon och Photoshop till datorn att leka med...

Skolan är ändå ganska slapp just nu... utom kanske då matten (har nationella om en vecka) och datakunskapen. Det är i alla fall det jag jobbar med mest. Åh, just det ja, spanskan också, har muntlig redovisning i intervjuform som ska spelas upp i veckan.

Hehe, åkte på stryk i boxningen igår! Några smällar på näsan, övre tandraden, magen och pannan. Gjorde ont, men gick över efter en stund. Altså är det bara "på'att" igen nästa gång! :D

Ska lägga upp lite foton snart tänkte jag, från Crashdïet-konserten bl a även om de inte är så bra. Måste bara fråga Landi först om han vet hur jag photoshoppar in mitt namn och ett copyright-tecken...

Mamma<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3(oändlighet)...

//Ylvas dotter

Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

Ett slag för jämlikheten - eller Hur jag blev feminist - eller För att jag har något att säga

Det började med baksidan av en bok. Jag är ca 12 år, jag mår dåligt fast jag inte vågar erkänna det och jag är ung, förbannad, känner mig nertrampad och jag håller "Lilla feministboken" av Sassa Buregren i min hand. Den ska komma att förändra mig, fast det vet jag inte heller.

Hursomhelst, jag lånade "Lilla feministboken", utan att ha en aning om vad en feminist var. Aldrig hade jag fått minsta hint, aldrig frågat, aldrig blivit informerad. Men jag läste. Och jag tyckte liksom Sassas karaktär Ebba att det var både mycket märkligt och oerhört orättvist att världens åtta mäktigaste länder enbart styrdes av vita medelålders män (detta var tiden innan Barrack Obama, tänk vad gammal jag känner mig...). Boken fick mig att tänka på VARFÖR, den gjorde mig positivt argare.

Utöver att ta upp dagens fördomar, orättvisor och utmaningar, behandlade Sassa Buregren även det förflutna, kvinnokampen för rösträtt, rättigheter och allt det jag såg som så självklart. Det var väl klart att jag skulle få gå och rösta när jag fyllde 18, som Mamma kunde, och Mormor också. Inget snack om att jag inte skulle kunna bli hajforskare eller polis om jag ville det själv. Men "Lilla feministboken" fick mig att förstå hur oerhört kort tid detta varit verklighet. Hur det sett ut i historien, och hur det fortfarande ser ut på många håll i världen.

Jag fylldes av kunskap och vilja, fick reda på vilka Mary Wollstonecraft, Simone de Beauvoir och John Stuart Mill var, om härskartekniker som används människor emellan dagligen, om objekt och subjekt (det som det dröjde hela vägen upp i högstadiet innan våra lärare berättade vad det var, och då enbart i ordklass-sammanhang). Feminismen har ökat min medvetenhet, både om samhället, min omgivning och mig själv. Den har gjort mig starkare, låtit mig upptäcka ny musik och gett mig många orginella anekdoter och tankeställningar.

Min bror, syster och jag slötittar på min facebook-profil. Under fliken "Information" finns underrubriken "Politisk åsikt", där jag svarar att jag är "humanist/feminist/nykterist".
- Rebecca, du borde nog ändra det där om du vill träffa någon, skämtar min bror.
Jag är än idag 99% säker på att han skämtade, men ändå.
Tänk efter:

* Är det verkligen så att en person som är öppen med att han/hon vill ha lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter mellan könen är mindre attraktiv?

* Varför då? Är man ett hot?

* Ska man behöva undertrycka dessa åsikter för att vara mer attraktiv?

* Varför nu det skulle vara huvudmålet med mitt liv... en gubbe på 50+ med ölkagge och hårfästet i nacken kan ha en vigselring, varför skulle då inte en feminist kunna vara attraktiv?

Många kallar sig med glädje humanister, men feminister, nejnej!

* Humanist kan kallas en utvecklad feminist, eftersom humanism innebär att vara för respekt och lika rättigheter för alla människor oavsett religion, ursprung, åsikter OCH kön. Var finns då logiken i att vara för humanism, men mot feminism?

* Varför är folk så rädda för att kalla sig feminister, men gärna humanister?


Vilka fördomar finns det då om feminister i allmänhet?

- Vi är fula, håriga och gnälliga
- Vi klagar på helt fel saker, eller bara för mycket
- Vi hatar män
- Vi är alla lesbiska
- Vi är kommunister/anarkister
- Vi är frigida och osexiga

Är det någon som anser att jag är någon av dessa saker, är ni välkomna att säga det i mitt ansikte...

Precis som människor är olika, precis så är alla feminister olika. De allra flest feminister är helt vanliga kvinnor/män (bara lite smartare, haha!), det är ytterst få som hatar män på det sätt som våra motståndare menar, och för att citera Magnus Betnér: "Att vara feminist innebär inte att man är höger eller vänster - det innebär att man är normal".

Många menar att feminismen är extrem, att den handlar om att kvinnor ska ta över, att den är lika med manshat och omvänd sexism. Sanningen är att detta är oroliga personers röster, som inte satt sig in i vad feminismen verkligen förespråkar; lika rättigheter, skyligheter och möjligheter för kvinnor OCH män.

Några fler boktips:

"Lilla feministboken" Sassa Buregren - en bra början!

"Det dom inte sa" Lisa Lindén - en strålande fortsättning!

"Akta er killar här kommer Gud och hon är jävligt förbannad" Linda Skugge - bästa bok jag någonsin köpt, och med tanke på min bok-konsumtion säger det inte så lite!

"Under det rosa täcket" Nina Björk - bra, men krångligt språk, tålamod kräves men det är det värt!

"Flickan och skulden" Katarina Wennstam - mardrömsläsning om en skrämmande verklighet. Att det fått/får gå till så här i Sverige är ofattbart. Vill/behöver du en kalldusch som talar om för dig hur svenska samhället och rättssystemet ser på våldtäktsoffer, ska du läsa den. Förresten, alla ska läsa den! Du blir garanterat förbannad...

Det är INTE lätt att vara feminist, det ska gudarna veta. Kritik, motargument, skämt, fördomar och skitmoral haglar över en. Men på ett sätt är det skönt att en så gammal kamp fortfarande upprör och skapar diskussion. Det ska vara så. Den dag ingen längre diskuterar feminismen är vi antingen 1) äntligen jämställda 2) körda.

Känns som om jag skulle kunna säga en hel del mer, men det får räcka för ikväll. Det var en kort historia om hur baksidan (och innehållet) av en bok förändrade min syn på världen. Enbart positivt.

Puss & kram & fred på jorden!

Mamma<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3(oändlighet)...

//Ylvas dotter



Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

Kurragömma-kusinens valborgstankar

Man ska inte behöva tänka på att man kanske spiller sitt liv, när man tillbringar Valborg med att leka kurragömma med sina kusiner istället för att "festa". Hela det här med att tonåren är enbart fest (och i synnerhet då fest med alkohol), det hypas för mycket. Tänk efter, be föräldrarna berätta om sina tonår, och de berättar sannolikt om allt kul de hade på fester (även om de förmodligen censurerar vissa bitar). Jag säger inte att det är FEL, jag säger inte att jag inte gillar att gå ut, jag tycker bara att det är för mycket press på att man SKA.

Tänker tillbaka på tiden innan den magiska åldern 13. Så fort någon nämnde ordet "tonåring", tänkte man automatiskt på fest (alltså fest med alkohol). Givetvis kan jag bara tala för mig själv i det här inlägget! Men jag har verkligen funderat en del ikväll, mellan alla de gånger jag håvat in min minsta kusin i famnen och kallat honom busunge. Jag har funderat på vad som gjorde mig till den hemmamysare/filmkvällsmänniska jag är. På hur jag egentligen blev nykterist, varför nu skulle behöva ha med min "fest"-frekvens att göra...

På många sätt känner jag mig som en gammal kvinna, samtidigt som jag är ett litet barn. Misstänker att Mammas död fick mig att mogna för snabbt, och på samma gång klamrade mig fast vid mitt förflutna; barndomen. När jag var tio hade jag ett fruktansvärt sug efter att bli vuxen, klara mig själv, supa och shoppa. Samtidigt var jag den personen som aldrig sett en film som jag enligt etiketten var förbjuden att se. Jag var mogen, men ändå "barnslig". Är kanske sådan fortfarande, nu när jag tänker på det. Men, ni kan historien. Jag blev nykterist innan den där första fyllan hann komma, och jag är fortfarande ingen återkommande gäst på fester runtom i kommunen. En annan faktor jag inte sticker under stol med är att jag har mycket välmenande, till snudd på överbeskyddande, föräldrar. Under våra små diskussioner kallar jag mig ofta "Askungen", hon som måste gå hem först. De vill ju bara väl, det vet jag ju även när jag irriterat ursäktar mig och börjar snöra conversen.

De få gånger jag är ute, har jag dock fruktansvärt kul (för det mesta), och visst kommer det nog bli oftare när jag blir ännu äldre. De människor jag stolt kallar mina vänner är helt tillfreds med filmkvällar, och det är jag med. Det borde bli oftare bara... <3

Det jag vill komma till är att man inte ska behöva tro att man slösar bort sitt liv och sin ungdom bara för att man inte festar varje helg. Man ska inte tro att någon/man själv är en tråkigare person för att man inte dricker alkohol. Det borde inte hypas så. Valborg tillbringas lika gärna med spralliga busungar, som är så roliga och underbara att man blir helt varm och aldrig vill att det ska hända dem något. Vare sig på fyllan eller av en slump. Någonsin.

Mamma<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3(oändlighet)...

//Ylvas dotter
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)