>

Gitarrbloggar och sockerkickar

Kort, men härlig kvalitetstid med farsan vid gitarren idag :D inte ofta man ser honom med den... Så sällan att jag glömmer att den är hans och nästan förutsätter att den där underbara nylonsträngade plankan är min, hahha ^^) <3

Första dagen i skolan efter lovet, det märktes att man är ur spår... var så trött att jag knappt orkade käfta med Sebbe emellanåt och det vill ine säga lite... Detta försöktes rådas bot på med hjälp av mitt kvarvarande godis som jag hade med mig. Lite sockerkickar blev det :3 Har dessutom hunnit med att få reda på mitt resultat i datakunskapen (49/50, fråga mig inte hur det gick till :O ), hota att hälla en hink blått målarvatten över Abbe, ett antal misstolkningar och bestämt att jag måste hitta tid med mina tjajor någon dag snart!! Massa tjejsnack att ta igen!!

Dagens låt: "California" med Phantom Planet. Nästa gitarrprojekt!!

Och på tal om gitarr, ska jag passa på att tipsa om min gitarrkompis Dennis' blogg! Han har startat en nybörjarskola i gitarr på sin blogg, där han tipsar om bra och lätta låtar att lära sig, samt grunderna med gitarrspel. Rekommenderar den skarpt, han vet vad han gör och är dessutom en tålmodig lärare (har man givit sig på att lära mig barré, då ÄR man tålmodig!!!!). Adressen är:

howtos-dennis.blogspot.com

Mycket nöje!!

Mamma<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3(oändlighet)...

//Ylvas dotter
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

Ljus i tillvaron

Hemma efter en go vecka i Orsa-fjällen!!<3 Tack för det, Carro<3

Har firat hemkomsten med lite spa i duschkabinen. Ansiktsmask, rakning, lotion, filande och skrubbande har gjort mig näst intill en ny människa. Fick också en glad överraskning! Familjen hade varit på IKEA och köpt en ny lampa till mitt fönster, som är helt perfekt:



Hemkomstmyset fortsatte med semla framför Solsidan med hela familjen, och snart hörde man mitt kackelskratt över alla andras, som vanligt. Underbara stunder<3 Och här sitter jag och uppdaterar mig, lyssnar på Meg & Dia och saknar ingenting utom möjligen sällskap och lite axelmassage. Men man kan inte få allt, och jag har fått mer än jag någonsin kunnat begära redan.

Nästa helg blir det (tyvärr, tjejer...<3) familjefokus helt och hållet. Jag, farsan och syrran ska gå igenom Mammas gamla saker, fotografier och andra saker. Och det kommer ta tid. Det ska få ta tid. Jag längtar.

Längtan, ja... Orienteringssäsongen är på gång och jag längtar redan efter att rusa över skogsmarken och känna mig fri...<3 En känsla som jag närmast kommer på torsdag eftermiddag, när det där dumma matteprovet är över... -.-' 

Nåejhepp, snart dags att sova då... och ni som får sportlov den här veckan, alt har studiedag, NJUT SOM FAN när vi andra segar oss upp...

Mamma<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3(oändlighet)...

//Ylvas dotter
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

Fjäll och foton<3

Då så, sista inlägget innan jag drar till fjällen och låter familjen vakta huset :)

Hasta la vista!!

(och btw, en kompis till mig håller på att fixa musik till "February the 12th". Spännande!!)








©ScreamingRebance

Härligt sportlov på er :) <3

Mamma<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3(oändlighet)...

//Ylvas dotter
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

Låttext -kan finslipas

February the 12th

How I love your skeleton
Your pale skin and broken rests
How I adore your hands and fingers
The name your parents brought on you
And the day you were born
The start of the best time of my life

February the 12th
Start of something new
February the 12th
Syncronizin' me and you
February the 12th
Suffer and decay
February the 12th
The real Valentine's Day

Why this twist in our story
Deserving revenge, yeah I know
Why not deal with it just like when
I still feared I was wanting you
And make the time turn back
The start of the best time - oh no!

February the 12th
Start of something cruel
February the 12th
Disconnecting me and you
February the 12th
Kiss me and obey
February the 12th
Getting down 'n pray


©ScreamingRebance
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

Krossat hjärta ingår i sockerkakssmet

I brist på tur i kärlek, spel och spänning, har jag istället tur i musik idag verkar det som. Har på kort tid upptäckt flera band, som jag definitivt kommer lyssna mer på;

Trapt - Ready When You Are

10 Years - Don't Fight It

The Exies - Ugly

Reliate K - Who I Am Hates Who I've Been

Belle & Sebastian - Don't Leave The Light On, Baby

Brist på tur i kärlek, ja... skulle fan kunna bli en låttext: "Cronical Bad Love Luck". Jag är bra på låttitlar, och hyfsad på texter, men de blir aldrig så bra som jag tänkt mig. Ett urval:

The Eeyore Boy

Eyeliner of Noticing
How To Hold Hands, How To Hug A Soul

Sleep My Nightingale


American Comedy
February the 12th


Sudden Changes


Min allra bästa sångtext har lite melodi till sig också. Men den är döpt efter en person som betyder mycket för mig, och det vet h*n inte om. Så jag kan inte säga titeln på den. Tyvärr. För den här personen har ett vackert låttextnamn.

Sandra och jag kom på i matkön att vår husgud Billie Joe Armstrong fyller år idag, 39 fina år om jag inte tar fel. Detta, i kombination med ett tröstätarbegär, gjorde att jag satte igång att baka en tigerkaka när jag kom hem från skolan. Älskar tigerkaka!!! Dessutom är det passande nog min specialitet... Grattis Billie Joe!! :) <3



Ja, jo, jag sparar till en systemkamera för bättre bilder... :)

Och, nej, Sebbe, Niki och Abbe.... vad ni än säger: Jag tänker INTE stå i köket.... -.-'

Dagens bästa:

Abbe: -Han är ju söt!
Emma: - Näääää!
Abbe: - Jo, han är ju så söt när han är dum i huvet! :3

Äntligen har jag internet igen, vår router kraschade.. senaste stormen, misstänker jag... Dagarna flyter på, jag märker både att jag är starkare och starkare i armarna (boxningen), vänjer mig mig mitt nya schema och ser fram emot sportlovet nästa vecka. Fick ett plötsligt erbjudande av min vishetsgudinna Carro att följa med hennes familj till fjällen. Vad svarar man?! Ska bli så gött att prata om allt nödvändigt vi missat och allt flum vi inte hade velat vara utan, åka skidor, skratta och diskutera bästa sättet att uppfinna näsvärmaren...<3 CarroBeccaFlum<3

Plus att IOGT funderar på att skicka mig (och fler som vill) på Cirkelledarutbildning med musikintriktning i april!! Låter hur kul som helst, och jag längtar, det blir dessutom ett bra tillfälle att besöka Växjö Domkyrka igen. Det var ett tag sedan. Tro det om ni vill, men trots alla minnen älskar jag Växjö, kan mycket väl hända att jag pluggar/bor där en vacker dag... Är man som jag, en känslomässig masochist, kan det vara skönt att låta minnena vara nära.

Växjö Domkyrka

Saknar mina släktingar, i Kristianstad, i Norge och på andra sidan hemorten (i alla riktningar). Läser ni detta: Jag älskar er. Jag vet att det kommer lite random, men det gör jag. Verkligen. Ni anar inte hur mycket jag älskar er.

Mamma<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3(oändlighet)...

//Ylvas dotter


Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

Kärleken till UNF och Polen<3

Väntar på att mentorstiden ska börja... Ska försöka få tag i Linnea snart, hoppas hon lyckats fixa skjuts till i eftermiddag. Kompisar från Polen är i Sverige och jag är grymt sugen på en pingis-revansch mot Mirek, hahah!

Jag tänker på det där ibland. Hur jag kunde få så många härliga vänner genom att åka på det där sommarlägret när jag var tio. Jag trivdes så bra att jag fortsatte komma. Sedan blev jag ledare. Sakta men säkert drogs jag in och blev som fjortonåring engagerad i UNF, Ungdomens NykterhetsFörbund. Och nu står jag här och ska fylla sjutton, längtar efter sommarens läger och alla vänner och efter barnen (både de polska och de svenska). Jag fick tillgång till en helt ny möjlighet jag aldrig kunnat drömma om, om inte UNF och det här samarbetet mellan IOGT Polska och svenska IOGT hade funnits. Att jag dessutom valt att leva som nykterist är ytterligare ett exempel på hur positivt allt det här har påverkat mig och mina värderingar. Jag fick en underbar chans, fast jag inte visste det då, när jag stod på en främmande gräsmatta med en barnslig resväska och tyckte att alla var mycket större än jag... En chans jag aldrig i mitt liv skulle välja bort. Alla polska och svenska vänner i alla åldrar som jag fått här... det är en kärlek. Även när det blir stressigt att hinna med UNF i vardagen, även när jag får välja bort något annat och jobba på ett läger, så är det underbart, och jag älskar det.

Tack.

Mamma<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3(oändlighet)...

//Ylvas dotter

Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

Kill me now... -.-'

ANNA MUN KAIKKI KESTÄÄ TYHMÄ KAKARAA, SAATANA VITTU PERKELE nu är jag sur!!!!! Crashdïet-spelningen är INSTÄLLD!!!!!!

Linnea, nu gör jag fan en "gilla-sida" på FB som heter "alla vi som dött lite inombords så många gånger att det börjar bli allvar -.-' Jag är körd!!! Urkburk, det här gillas INTE!!! Så besviken så det är inte klokt.... Visst, jag får bara vänta ett par veckor till (buhu), men jag hade verkligen sett fram emot den här helgen... usch....

Tröst att vi hade foto idag och bilderna blev riktigt najjs!!

Fan.

Mamma<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3(oändlighet)...

//Ylvas dotter
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)